Senaste inläggen

Av thesimsans - 1 juni 2013 19:23


Fråga:

 

Svar:


Maskerna som simmarna hade på sig under maskeradfesten (klicka här för att komma till inlägget..) kom med The Sims 3 Universitetsliv Limited Edition. Om du har tur så kan du kanske hitta maskerna och ladda ner dem via Store på The Sims 3's officiella hemsida. Ibland kan prylar från Limited Edition- serierna komma till Store efter att spelen funnits ute i butik ett tag.


Undrar du något och vill få svar i ett inlägg precis som "Anonym"? Lämna en kommentar så kanske jag svarar på just Din fråga!   

ANNONS
Av thesimsans - 19 maj 2013 15:44


Livet på universitetet fortsätter och Elias och Corina är nu inne på sista terminen innan examen.


 

Festerna avlöser varandra på campus och under en maskeradfest hemma hos paret träffade Corina en nördig sim som hon genast fattade tycke för. Hon dansade med honom hela kvällen.


 

Efter den lysande festen som Corina anordnade så bjöd killen in henne till sin juicefest kvällen därpå och innan de visste vad de höll på med så stod de med armarna slingrade runt varandra.


 

För att få hjälp med hyran och för att utöka sitt sociala leverne så bestämde Elias och Corina sig för att låta en rumskompis flytta in i det tomma singelrummet i huset.


När terminens sista tentor äntligen blev färdiga så kom betygskorten och både Elias och Corina kunde glädjas åt sina MVG:n!


 

Examencermonin är här och ett helt gäng med examinerande studenter samlas för att få sina diplom.


 

Bland dem så finns Corina...


 

...och Elias.


 

Elias är chockad över att ha klarat två terminer fullsmockade med lektioner och föreläsningar.


 

Corina som visste att hon inte kunde få sämre betyg än MVG är självsäkert glad.


 

Efter examenscermonin så tog Elias och Corina farväl av sina lärare och vänner samt rumskompisen som nu fick hela huset för sig själv, och hoppade på flyttlastbilen för att åka tillbaka hem.


 

Väl hemma igen så laddar Corina upp sitt CV. Hon fick direkt jobb inom proffsidrott som spelare i lägre divisionen (nivå 4) med den högsta ingångslönen på 107§/timmen. Inte illa!


 

Elias som är mer intresserad av att följa sin kreativa dröm struntade i att ladda upp sitt CV och leta efter jobb och knallade iväg till stadshuset för att söka efter gatukonstuppdrag istället.


 

Visst måste vi erkänna att det inte är någonting fel på Elias krativa sida, ingenting alls!

ANNONS
Av thesimsans - 18 maj 2013 12:33


Jag fick en fråga för ett tag sedan i mitt inlägg om hur the sims har sett ut genom tiderna. Som vanligt när jag får en fråga vars svar jag tror kan intressera flera så tar jag upp frågan i ett inlägg. Undrar du något? Var inte blyg utan skriv en kommentar med dina frågor så kanske just du får svar i ett inlägg!   


Ps! Bläddrar du längst ner i menyn så kan du enkelt komma till alla Frågor&Svar genom att klicka på frågetecknet!

 

Fråga: 

Svar:

 

Först och främst måste jag bara säga hurra! Du fick äntligen börja spela ett av tidernas mest populära och bästa spel!   Men nu, över till din fråga. Fusk på ps3 är inte riktigt lika som för pc eftersom det är en helt annan konsol så därför tänker jag ta det från början.


Tryck på startknappen, sen håller du in R1, R2, L1 och L2 samtidigt. Nu ska det komma upp en ruta på tv-skärmen, klicka på Ja/Yes. Efter det så går du in på "Dekoration" -> "Övrig dekoration" och där finns det en lamaskulptur som är gratis, placera laman på din tomt. Gå sen tillbaka in på spelläget och klicka på laman, där finns alla fuskkoder!  

Av thesimsans - 12 maj 2013 16:00


Den 31 Maj kommer den nya staden Dragon Valley ut i Store på thesims3.com, det har varit ganska tyst om den kommande staden och vi har inte fått så mycket information om den pga. all hysteri om den kommande expansionen The Sims 3 Semesterparadis. Här kommer det nu ett häftigt inlägg om vad som kommer med Dragon Valley!


 

Välkommen till Dragon Valley, en mystisk och sägenomspunnet land. Det är många år sedan någon vuxen drake satte skräck i den här fridfulla staden, men än är det inte tid att andas ut. Alvsimmarna i Dragon Valley jobbar hårt för att hålla sin militär i topptrim, förbereda invånarna på en katastrof och se till att de vetenskapliga metoder som används för att hålla drakbarnen små fortsätter att fungera. Himlen må vara tom just nu men under ytan bubblar en konflikt mellan familjerna Mithrilen och O'Connell om kontrollen över staden. Det handlar om tradition mot utveckling, så vilken sida väljer du?


 

Babydrake

Det brinner! Det brinner! Om du har fiender så är den röda draken den perfekta kompisen för dig! Han är orädd, aggressiv och är villig att tutta eld på nästan alla som du inte gillar. Om du är den ondskefulla typen och vill ha ett gott skratt kan du pröva att kasta "Brandpina" på en annan sims fötter. Men var försiktig- om du vänder din drake mot dina vänner och grannar så tycker de kanske in om din nya fantastiska vän!

 

* Röda drakar älskar eld! Be den att hjälpa dig att staffa dina fiender och grannar med lågor!

* Kasta Brandpina på andra simmars fötter och se hur de dansar!

* Ger den nya humöreffekten "Den röda drakens märke" som bygger upp energi- och hygienbehovet!

* Prata med din drake om dina färdigheter. Den kanske har ett eller annat tips åt dig.

* Alla drakar är jättebra kompisar. Mata, lek och ge din nya babydrake ett namn! Eller bär bara med dig den på din axel och visa upp den för dina vänner.

* Ge din drake ett namn för att förhindra att andra simmar går iväg med den.

 

Den som inte vill köpa hela staden när den kommer ut kan välja att bara köpa draken sen i Store!

 

   

  

Av thesimsans - 12 maj 2013 11:04


Linda och Jared har en fin kväll tillsammans med middag och dans. Mer romantiskt än så går nästan inte att få. Det man inte kan se utifrån är att det är mer komplicerat än så. Lindas sambo som följde med henne hem efter examen från universitetet anar oråd, de har haft en tuff tid med att anpassa sig till livet efter studierna så när han kommer hem efter en kväll ute med grabbarna tar han tag i saken och erbjuder Linda en ring på fingret innan hon väljer att lämna honom för någon annan. Linda som börjat falla för Jared bli förvånad över det plötsliga frieriet men tar det som ett tecken att han menar allvar med deras relation och kan inget annat än att tacka ja till att bli hans fästmö.


 

 

 

 

Av thesimsans - 10 maj 2013 15:00


I The Sims 3 Universitetsliv Limited Edition så kom Partius Maximus- statyn. Förutom att man kan ändra tema på festan till bl.a maskerad och toga så ger statyn +40 humör "sugen på fest" för alla simmar som befinner sig på tomten. Klickar du på statyn och ändrar festtemat så byter statyn kläder och det gör simmarna med.  


 

På bilden kan du se att temat på den pågående festen är poolparty med dresscode badkläder.

Av thesimsans - 9 maj 2013 14:00


The Sims har funnits i en hel del år och såg minst sagt annorlunda ut för 13 år sedan jämfört med nu. Det första simspelet kom ut år 2000, skapades av Will Wright och utvecklades av Maxis. Under två år så sålde spelet över 6,3 miljoner exemplar vilket gör det till ett av tidernas mest sålda PC-spel! The Sims har bland annat vunnit GameSports 2000 års PC Game of the Year Award men också en hel del andra priser.


2003 blev The Sims tillgängligt att spelas på Xbox, Playstation, Gamecube och sedan 2005 har man kunnat spela sims även via mobilen.


Will Wright brukar kalla spelet för ett "elektroniskt dockskåp", vilket det ju faktiskt är.


The Sims


Något jag minns från det första simsspelet som kom ut är att när två simmar tyckte väldigt mycket om varandra så brukade det komma upp en ruta på skärmen "vill du skaffa barn", klickade man i "ja" så dök det upp en barnsäng. Bebisarna gick inte att lyfta upp ur barnsängarna utan det enda man i princip kunde göra var att låta simmarna sticka ner en nappflaska i sängen. Bebisen växte efter ett tag upp till ett barn (det fanns inte småbarn/toddlers på den tiden) och efter det hade barnet vuxit klart. Barnen kunde alltså inte bli vuxna. Simmarnas behovsmätare var ett riktigt jobb att hålla i den gröna zonen då det gick väldigt fort för simmarna att bli hungriga och tappa energi. En sak till som verkligen definierar The Sims är att simmarna inte hade några fingrar, eller de hade fingrar men de satt ihop. Händerna var inte rörliga utan de drack kaffe och åt med kniv och gaffel med händerna platta (som om de skulle göra high five).

 

 


The Sims 2


När The Sims 2 kom kunde världens alla simmers inte bli lyckligare. Spelets grafik jämfört med den första versionen av sims var fantastisk. Möblerna såg inte längre ut att vara något platt som ritats på ett papper och simmarnas utseende hade verkligen utvecklats till det bättre. Nu fick simmarna riktiga och rörliga händer så när de åt med kniv och gaffel så gjorde de inte high five längre utan nu åt de med knytnävar istället vilket var en enorm förbättring och världens alla simmers kunde inte vara lyckligare över den detaljen. Simmarna var inte längre lika stela och uttryckslösa utan blev verkligare i utseendet och en annan grej som verkligen var stort med The Sims 2 var att det nu fanns fler kläder och frisyrer. Man kunde äntligen välja vilka byxor man ville ha till vilken tröja vilket inte gick i The Sims. Rutan "vill du skaffa barn" togs bort och nu kunde man själv säga åt simmarna att skaffa barn när man ville och bebisarna ploppade inte längre fram som en barnsäng utan nu kunde man faktiskt se bebisen och simmarna kunde bära runt på den! Bebisarna kunde nu växa upp till småbarn för att sedan bli barn, tonåringar och sedan även vuxna, gamla och dö vilket inte gick i första sims. En enorm utveckling minst sagt!


 

 


The Sims 3


Spelet fortsatte att utvecklas och tillsist kom också The Sims 3 ut. En ålder lades till och nu kunde tonåringarna växa upp till ungdomar innan de blev vuxna vilket gav spelet en ännu mer verklighetsfaktor då man i verkliga livet inte går från att se ut som 13 till 30. Behovsmätarna blev också dem mer utvecklade och jämfört med The Sims så hade The Sims 3 behovsmätare som tog tre gånger längre att gå mot rött. Simmarna blev ännu verkligare och nu fanns det flera hudnyanser att välja mellan. Det gick att bättre justera simmarnas vikt så att simmen inte behövde vara antingen smal eller tjock utan det gick att få ett mellanting genom att röra mätaren fram och tillbaka,det gick nu också att få ett riktigt muskelberg genom att röra muskelmätaren fram och tillbaka för att anpassa simmens kropp. Nu gick det också att bestämma storleken på tjejsimmarnas byst. Simmarnas ögon och ansiktsdrag blev mycket mer uttrycksfulla och det gick äntligen att blanda flera olika hårfärger. Möjligheten att själv bestämma färg och mönster på kläderna var ännu en funktion som vi spelare verkligen såg som en framgång. Grafiken jämfört med The Sims var gudomlig, aldrig hade vi skådat bättre grafik!


 

 Av thesimsans - 8 maj 2013 13:09


I Bridgeport finns mer än bara innerstad och nattliv, det finns också fin natur i utkanten av staden på andra sidan bron. Dessa bilder som jag tog gillar jag skarpt, skulle gärna ta mig en joggingtur vid den där fina utsikten!     

Presentation

   

Hej och välkommen till simsbloggen som satsar på kvalitet framför kvantitet!

 

Sidan är under uppbyggnad och ser därför lite knasig ut för tillfället.

Sök ett inlägg

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014
>>>

Omröstning

Vad vill du se mer av på bloggen?
 Fina och roliga bilder
 Berättelser
 Utmaningar
 Guider
 Tips och downloads
 Frågor och svar
 Recensioner

Senaste inläggen

The Sims 4 kommer 2014!

Berättelser

 

Kategorier

Copyright

Allt som läggs upp i bloggen, videor, bilder text osv. ägs av mig och får inte användas av någon annan. Allt i bloggen skyddas av upphovsrättslagen och du begår ett brott genom att låna saker från den här sidan utan mitt tillstånd.

 Vissa bilder och trailar som jag lägger upp är från EA och dessa är du välkommen att dela, är du osäker på vilka - fråga! Så slipper det bli missförstånd.

 Försöker stämpla mina egna bilder men inte alltid jag hinner med alla!

Följ bloggen

Följ thesimsans med Blogkeen
Följ thesimsans med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se