Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

Undvik virus på din dator

Av thesimsans - 30 oktober 2013 11:06


I princip alla som är flitiga datoranvändare har eller kommer någon gång att råka ut för virus. Själv har jag råkat ut för detta ett flertal gånger och jag vet att många av mina läsare tyvärr också har varit med om det så därför kommer här ett inlägg på lite tips om hur man kan undvika de värsta virusfällorna.

 Många som spelar sims väljer att ladda ner olika downloads och mods för att göra spelet intressantare och mer unikt, tyvärr är dessa bland de största virusfällorna man kan råka ut för. Ibland har personen som lagt ut de nedladdbara filerna haft virus på sin dator utan att veta om det och oavsiktligt råkat föra det vidare till din dator när du hämtar filerna. Det händer också allt mer ofta att virus och spionprogram blir ditplanterade av olika anledningar och personen kan då komma åt allt som du har på din hårddisk som t.ex dina bilder, musik och alla dina dokument och kan på så sätt samla på sig information om dig och ta över din dator. Var därför försiktig när du laddar ner någonting från en okänd källa eftersom sådana är speciellt utvecklade för att utnyttja sårbarheter i datorsystem.


De vanligaste filnamnstilläggen som kan vara farliga för din dator är:

 

 .exe          - Programfil

 .com         - MS-DOS-program

 .pif           - Genväg till MS-DOS-program

 .bat          - Kommandofil

 .scr           - Skärmsläckarfil


Ibland används filer med två tillägg för att få en farlig fil med virus att se ut som en säker fil som till exempel Dokument.txt.exe eller Foton.jpg.exe. Det filtillägg som finns längst till höger är det som Windows försöker öppna när du klickar på nedladdning. Det är väldigt sällan som en säker fil har två filtillägg, så undvik att öppna den typen av filer.


Det bästa är såklart att inte öppna och ladda hem olika filer över huvudtaget eftersom det alltid finns risk för skadliga virus men väljer du att göra det i alla fall så har du nu fått lite tips som kan hjälpa dig att undvika de värsta virusfällorna. Kom ihåg att om du sitter vid en dator som inte är din så är det bäst att fråga ägaren först innan du öppnar eller laddar ner olika downloads eller mods!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av thesimsans - 18 maj 2014 15:15

  Åååh! Nu börjar det verkligen likna något! Längtar verkligen efter att få testa Sims 4!   För att se mer kul om Sims 4 klicka dig in i kategorin här på bloggen. ...

Av thesimsans - 17 maj 2014 16:15


  Vackra Bella Spökh får såklart hänga med in i Sims 4.     ...

Av thesimsans - 17 maj 2014 15:04


  Nu har EA börjat släppa lite nya bilder på simmarna i det kommande The Sims 4 och jag måste säga att jag andades ut av lättnad när jag såg den här bilden på Mortimer och Bella Spökh. Har hittills tyckt att grafiken och verklighetsanpassningen av ...

Presentation

   

Hej och välkommen till simsbloggen som satsar på kvalitet framför kvantitet!

 

Sidan är under uppbyggnad och ser därför lite knasig ut för tillfället.

Sök ett inlägg

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Omröstning

Vad vill du se mer av på bloggen?
 Fina och roliga bilder
 Berättelser
 Utmaningar
 Guider
 Tips och downloads
 Frågor och svar
 Recensioner

Senaste inläggen

The Sims 4 kommer 2014!

Berättelser

 

Kategorier

Copyright

Allt som läggs upp i bloggen, videor, bilder text osv. ägs av mig och får inte användas av någon annan. Allt i bloggen skyddas av upphovsrättslagen och du begår ett brott genom att låna saker från den här sidan utan mitt tillstånd.

 Vissa bilder och trailar som jag lägger upp är från EA och dessa är du välkommen att dela, är du osäker på vilka - fråga! Så slipper det bli missförstånd.

 Försöker stämpla mina egna bilder men inte alltid jag hinner med alla!

Följ bloggen

Följ thesimsans med Blogkeen
Följ thesimsans med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se