Direktlänk till inlägg 10 mars 2013

Legacyutmaningen

Av thesimsans - 10 mars 2013 09:30

Legacyutmaningen går ut på att du ska ta dig från generation 1 till 10 utan några förskönande förutsättningar.

 


Man startar utmaningen genom att skapa en ensam sim i skapa en sim. Den här simmen får du själv bestämma hur den ska vara och se ut. Du får också bestämma vilken stad du ska spela utmaningen i. Det enda du inte får bestämma är vilken ålder simmen ska ha. Är det en man du har skapat som startsim så får han vara ungdom, vuxen eller åldring men är det en kvinna så måste hon vara antingen ungdom eller vuxen. Anledningen till detta är att simmen måste vara i en ålder den kan skaffa barn i för annars tar legacyn slut redan på första generationen.

 När det är dags att flytta in startsimmen så får du inte flytta in denna vart du vill. Har du valt att spela i Riverview så måste simmen flytta in på 345 Riverblossom Hills Drive och har du valt Sunset Valley så ska din sim flytta in på 15 Summer Hill/Court/Sommartuna gård 15. Dessa tomter är precis lika stora och båda kostar 14,700§ vilket betyder att din sim kommer att få det sparsamt ekonomiskt i början. Det är meningen att man inte ska ha så mycket simdaler att spela med i början. Om du inte vill spela i Riverview eller Sunset Valley utan i en stad från en expansion eller Store gäller följande:

 

Tomten du flyttar in på måste vara 60x60 eller 64x64 och helt tom. Den måste kosta minst 14,700§. Hittar du ingen sådan tomt i staden du valt så kan du låta din sim flytta in på en mindre tomt men då måste du använda fusket familyfunds för att krympa din sims tillgångar. Gör så här:
 Ta upp fuskrutan med Ctrl + Shift + C och skriv in testingcheatsenabled true. Tryck enter. Ta upp fuskrutan igen och den här gången skriver du in familyfunds Efternamn 1300 (om din sim heter Johnsson så ska det alltså stå familyfunds Johnsson 1300). Detta gör att din sim bara har 1,300§ att börja med. Om du vill så kan du välja att börja med ännu mindre simdaler genom att skriva en mindre siffra.

 

Regler:

 

  • Inga fusk är tillåtna! Inga pengafusk och inga humörfusk. OBS! Resetsim är tillåtet om din sim buggar fast någonstans.
  • Det är tillåtet att använda nedladdade föremål, så länge föremålen inte är orimligt billiga att köpa eller har en alldeles för bra humöreffekter för sitt pris.
  • Historieutvecklingen måste vara aktiverad och dina simmar livslängd måste vara inställd på normal (90 simdagar).
  • Olika mods är tillåtna, så länge de inte ger ett stort övertag över spelare som inte använder mods.
  • Ambrosia och livsfrukt är inte tillåtet.
  • Dina simmar får inte ha dödsblommor i sina kataloger. Däremot är det tillåtet att plocka dödsblommor och sälja dem.
  • Du får inte återuppliva spöken med hjälp av forskningsanläggningen.
  • Födelsedagstårtan får inte användas för att åldra dina simmar förrän rutan "Carro fyller år idag!" kommit upp i spelet. Däremot måste man inte använda födelsedagstårtan överhuvudtaget, man kan lika gärna vänta på att spelet åldrar simmen automatiskt.
  • Det är tillåtet för dina kleptomaner och tjuvar att sälja sina stulna föremål för att tjäna pengar. Förut var detta inte tillåtet.
  • Det är inte tillåtet att stänga av utan att spara (t.ex. för att förhindra att en sim dör, blir delegerad osv).
    Stänger du av utan att spara så räknas det som fusk!
  • Du får flytta in vilka och hur många simmar du vill till legacyhushållet, förutom simmar du själv skapat i skapa en sim eller simmar som du laddat ner. Bara simmarna som redan finns i världen är tillåtna att flytta in. Tänk på att simmarna måste vara mamma/pappa till en arvvinge för att få samla legacypoäng.
  • Simmar som har bott i hushållet men som sedan flyttat ut får inte flytta tillbaka.
  • Det är tillåtet för alla dina simmar förutom grundaren att gifta sig med en rik sim.
  • Du får flytta in egenskapade eller nedladdade simmar i staden, men de får inte bli en del av legacyfamiljen.
  • Du får inte slå ihop någon familj med legacyfamiljen i Ändra stad, utan alla simmar som flyttar in i ditt legacyhus måste göra det i själva spelet.
  • Din aktiva sim får inte vara adopterad, det är blodsband som gäller!

 

Legacyordlista

 

Generation: Din grundare är generation 1. Grundarens söner/döttrar blir generation 2. Din grundares söner/döttrars barn blir gen 3 osv.

 

Grundare: Är den sim du startar legacyn med.

 

Arvinge: Den sim du tänkt ska föra legacyn och generationerna vidare efter att din grundsim dött eller när arvingen blir tillräckligt gammal för att skaffa sig en partner.

 

Reserv: Arvingens syskon. Om arvingen skulle råka dö så tar arvingens syskon över och blir den nya arvingen. Syskon till arvingen kan samla legacypoäng. Reserven kan du antingen låta bo kvar i hushållet eller flytta ut i kvarteret. Reserven är den enda simmen som får flytta tillbaka till hushållet om något skulle hända arvingen.

 

Blodslinje: De simmar som är släkt via blodsband med din grundare. Adopterade simmar är inte en del av blodslinjen och kan därför inte samla poäng.

 

Partner: En sim du låtit flytta in i legacyhuset för att skaffa barn med arvingen. Den här simmen får börja samla poäng när nästa generation är född.

 

Legacyhuset: Det hus du flyttar in din grundare i. Den här tomten måste hela tiden vara tomten som din aktiva sim bor på.

 

Poäng:

 

Under legacyns gång ska du försöka samla så många poäng som möjligt.

  • 1p får du för varje generation som föds inklusive startsimmen (10p för 10 generationer). Även om det föds många simmar i en generation så får du ändå bara 1p.
  • 1p för varje unik livslång önskan som uppfylls av en familjemedlem. Du får alltså bara 1p första gången en specifik livslång önskan uppfylls. Skulle flera simmar med samma livslånga önskan ufylla den så får du ändå bara 1p.
  • 1p för varje porträtt av en familjemedlem som finns i släktträdet och bor i legacyhuset (endast ett porträtt per sim). Porträtten är värda poänd även om simmen de föreställer flyttar ut från huset senare. Simmen måste vara minst ungdom för att samla poäng genom att måla porträtt.
  • 1p för varje 100,000§ som ditt legacyhus + tillgångar är värt. Lägg ihop värdet av huset när det är möblerat med simmarnas tillgångar för att få ut summan och runda uppåt. Du kan tjäna max 20p här!
  • 1p för varje sim som lyckas samla ihop minst 100,000§ livslång lycka. När du räknar ihop simmarnas poäng här är det okej att räkna med köpta livslånga belöningar (får inte köpa Åldersstopp-elexiret eller Ung på nytt!) för den livslånga lyckan.

Simmarna får nya personlighetsdrag vartefter de växer upp. Vissa gånger bestämmer spelet personlighetsdragen åt dig och ibland får du välja själv. När du spelar legacy får du inte välja dessa drag själv även om rutan som kommer upp visar att du får det. Istället ska du trycka på slumpa (tärningen).


När simmar dör på din tomt kan du antingen välja att spara deras gravstenar eller flytta dem till kyrkogården.

Om arvingen dör innan nästa generation är född och du inte har någon reserv så är spelet slut.

Spelbara spöken kan inte vara arvingar och kan inte heller tjäna in några legacypoäng.

Spökbarn räknas inte som en del av legacyfamiljens blodslinje.


Speciellt för expansioner och nya uppdateringar


Det är tillåtet för din grundare att starta med en hund ellet katt. Detta gör spelet svårare då det kostar pengar att ha husdjur.

Det är inte tillåtet för din grundare att starta med en skapad eller adopterad häst eftersom det inte måste kosta något att ha häst i spelet men på samma gång kan dra in en hel del simdaler via tävlingar eller försäljning. Det är tillåtet för kommande generationer att ha hästar.

 Skulle det födas ett vampyrbarn i legacyfamiljen måste barnet köpa botemedlet på forskningsanläggningen när han/hon fyller ungdom om man vill att simmen ska få samla poäng eller bli arvinge.

 Reliker och andra skatter man kan hitta i Destination världen får säljas för att tjäna in pengar till familjen.

 Det är tillåtet att använda sig av plastikoperationer. Dessa operationer kan gå fel..






 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av thesimsans - 18 maj 2014 15:15

  Åååh! Nu börjar det verkligen likna något! Längtar verkligen efter att få testa Sims 4!   För att se mer kul om Sims 4 klicka dig in i kategorin här på bloggen. ...

Av thesimsans - 17 maj 2014 16:15


  Vackra Bella Spökh får såklart hänga med in i Sims 4.     ...

Av thesimsans - 17 maj 2014 15:04


  Nu har EA börjat släppa lite nya bilder på simmarna i det kommande The Sims 4 och jag måste säga att jag andades ut av lättnad när jag såg den här bilden på Mortimer och Bella Spökh. Har hittills tyckt att grafiken och verklighetsanpassningen av ...

Presentation

   

Hej och välkommen till simsbloggen som satsar på kvalitet framför kvantitet!

 

Sidan är under uppbyggnad och ser därför lite knasig ut för tillfället.

Sök ett inlägg

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Omröstning

Vad vill du se mer av på bloggen?
 Fina och roliga bilder
 Berättelser
 Utmaningar
 Guider
 Tips och downloads
 Frågor och svar
 Recensioner

Senaste inläggen

The Sims 4 kommer 2014!

Berättelser

 

Kategorier

Copyright

Allt som läggs upp i bloggen, videor, bilder text osv. ägs av mig och får inte användas av någon annan. Allt i bloggen skyddas av upphovsrättslagen och du begår ett brott genom att låna saker från den här sidan utan mitt tillstånd.

 Vissa bilder och trailar som jag lägger upp är från EA och dessa är du välkommen att dela, är du osäker på vilka - fråga! Så slipper det bli missförstånd.

 Försöker stämpla mina egna bilder men inte alltid jag hinner med alla!


Ovido - Quiz & Flashcards